Vittra School Sweden

TAGS:

Imagine going to a school where classes are not held in a four-walled classroom.

This is the newest Vittra school, Telefonplan, designed by Copenhagen-based studio Rosan Bosch. The “classrooms” are open plan, designed so children can work independently on the whimsical benches, or gather around a giant amphitheatre. There is also “the village” – a tiny house for collaborative work.

Every element that contributes to this spatial experience has been uniquely designed to foster the children’s curiosity and creativity. Even the furniture was custom made to help students to engage in conversations while working on projects.

This Swedish school is non-traditional in every sense. Students learn in groups at their level, not necessarily by age. Makes me wish I could become a kid again and go back to school.

Jodie de Vries

Written by: Jodie de Vries
Published: October 17, 2014
Rosan Bosch

TAGS:
View blog
© Tiny Hunter 2021 Privacy